• банер

Откажаниот Unreal Engine Duke Nukem 3D: Duke Nukem 3D: Превчитаниот римејк протече онлајн

Ова е уште една грешка во 3D Realms.Во мај 2022 година, верзијата на Duke Nukem Forever од 2001 година беше објавена на интернет.Потоа, претходно овој месец, протече верзијата PREY 1995.Сега е време да започнете со Duke Nukem 3D: Reloaded, римејкот на Unreal Engine 3 на Duke Nukem 3D.
Duke Nukem 3D: Reloaded започна како проект за обожаватели на Фредерик Шрајбер.Играта првично беше наречена Duke Nukem Next-Gen и беше зелено осветлена од Gearbox во октомври 2010 година. Потоа, во ноември 2010 година, насловот беше променет во Duke Nukem 3D: Reloaded.Сепак, играта беше ставена во мирување поради правни проблеми помеѓу Interceptor Entertainment и Gearbox Software.
Протечената верзија на Duke Nukem 3D: Reloaded е со големина од 4,8 GB и можете да ја преземете овде.Оваа протечена верзија вклучува уредник, изворен код и развојни средства.Подолу можете да најдете и два од овие клипови од игра.
Да бидам искрен, имам измешани чувства за овој римејк.Додека сè уште е изградена на WIP, не успева да го задржи уметничкиот стил на оригиналните 2D sprites.
Сепак, ќе биде интересно да се види што прават модерите со откажаната игра сега кога нејзиниот изворен код е протечен.Можеби некој ќе продолжи да работи на Пресретнувачот, да го полира и да го пушти.Ова би било кул.
Снимка од игра на Duke Nukem 3D: Reloaded (r1514) покажува оружје и инвентар од „Duke-TestMap“.pic.twitter.com/EaNyj8rR4t
Џон е основач и главен уредник на DSOGaming.Тој е љубител на компјутерски игри и многу ги поддржува модинг и инди-заедниците.Пред да го основа DSOGaming, Џон работеше за многу сајтови за игри.Иако е страствен гејмер за компјутери, неговите корени за играње можат да се најдат на конзолите.Џон сакаше и сè уште сака 16-битни конзоли и го смета SNES за еден од најдобрите.Сепак, компјутерската платформа му даде предност во однос на конзолите.Ова во голема мера се должи на 3DFX и неговата 3D-забрзана графичка картичка Вуду 2.Џон напиша и дисертација на тема „Еволуцијата на компјутерската графика“.


Време на објавување: јануари-03-2023 година